Kupljen jos davne 2004. kao poklon od babe i dede... Blokade skinute na 5000 km i posle skidanja u ovlascenom servisu (tada jos nista nisam znao oko motora) isao je ravno 80 kmh uz poprilicno lepo ubrzanje za serijalu. Takav je i ostao pune 4 godine i onda sam se poceo zanimati kako bi ga malo sredio. Dosao 18. rodj i tu se nakupim para i prvo kupim auspuh Giannelli Extra Chrom po neverovatnoj ceni od 150 evra ili kako letos bese negde oko 11400 din. Zatim narucen BGM Supertune multivar za koji nikad nisam ni cuo ali isti je kao malossi multivar tako da ako neko naidje i ima priliku da ga kupi nece pogresiti, Hebo remen itd... Karburator je serijski sa red spongom i diznom 60 uz minimalno preradjen airbox .. Zatim Motoforce Evolution kvacilo i Motoforce Wingbell sa kojim sam prezadovoljan. U planu je malossi sport 70cc koji bi trebao uzeti kroz par meseci... Maximalna je oko 90-92kmh.
U planu je bilo neko turpijanje cilindra i stavljanje veceg karba i danas odlucim to odraditi... Evo puno slika...
Posto je cilindar aluminijumski nisam smeo mnogo turpijati tako da sam samo ispolirao izduv koji je bio stvarno poprilicno zatvoren od cadji...

Do pre 900 km nije bilo ni malo crnine ispod karika al sad je ipak malo propustilo...

Cilindar bez i najmanjeg zareza..

Zaboravio sam slikati kako je izduv izgledao posle mnogo smirglanja...
Onda usis...

Na kraju to sve izgleda ovako..

Trenutno je gore dizna 75 i igla skroz dignuta. Uspeo sam ga upaliti i radio je par minuta ali nisam ga probao voziti jer ne znam kako da resim airbox.
Izvadio sam lulicu i malo poturpijao da otvor na airboxu bude taman da stane na karb, ali kad predje onaj zarez onda ima lufta.. Ima li neko ideju kako to da napravim?!
Na ovaj zarez mislim...

Toliko za sada