Jump to content

Motowell

Members
 • Content count

  53
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Motowell last won the day on November 30 2016

Motowell had the most liked content!

Community Reputation

10 Parkiran

About Motowell

 • Rank
  Serijala
 • Birthday 01.04.1965.

Profile Information

 • Skuter
  Motowell
 • Cilindar
  49.7
 • Auspuh
  serijski
 • Karburator
  mikuni
 • Kvačilo
  serijsko
 • Variomat
  serijsko

Previous Fields

 • Garaža
  Skoplje - Makedonija

Recent Profile Visitors

663 profile views

Single Status Update

See all updates by Motowell

 1. `Oće li biti kraja iznenađenjima ove sezone… Tamam "zapušim rupu na dnu čamca" otvore se dve nove… Samo što sam promenio svećicu poludela mi je instrument tabla. Hajde neka neko kaže ima li svećica ikakve veze sa ovim.  Čuo sam da ima veze sa nekim otporom. Svećica je Champion. Potpuno nova, nisam imao drugu pri ruci. Uputstvo zahteva NGK. Komplet je pošašavila skazaljka obrtomera (nije digitalna) skače gore dole, a brzinomer (digitalni) pokazuje trocifrene pogrešne cifre, pokazivač benzina i temperature tvistuju, sve kao na SF filmu. Opet mi došlo da ga survam nizbrdo, sve češće popizdim, biće da su godine u pitanju J Deder da vidim jel` neko već jeo ovu čorbu, ili je ja prvi srčem?

  Pozdrav!

  V.

  1. Show previous comments  1 more
  2. Motowell

   Motowell

   E hvala na odgovoru!

    

   42 godine motorišem, a 53 mi ih je. Nikada me gvožđe nije tako tormozilo kao zadnjih mesec dana. Jeste da je motorin 9 godina star i da je prešao ravno 40000 km bez nekih posebnih problema, ali izvadi mi dušu. Inače u tehnici nema mladih i starih, ko zna zna a ko ne zna pite one koji znaju. Treba samo dobre volje. A meni je drago da se i uz put  pošalim, tako da - dobro ste društvo…

    

   Sigurno da ću da vratim staru svećicu jedino zbog čiste radoznalosti, jer pronađoh na youtube-u (u kometarima) nekog kineza koji napisa na lošem engleskom da mu se to isto desilo, zbog otpora na svećici, pa zato pitam forum, jeli to moguće. Ali kakve to veze ima ona sa instrument tablom, e to pitaj Boga. Inače sam i ja proterao 3 zadovoljne sezone sa šampion svećicom, i imam vrlo dobra iskustva. Nego da bi cirkus bio veći, dovoljno je da samo ključem dam kontakt i da displej poče šiziti. Prvo 5 sekundi miruje u normalnom stanju, pa onda počne da trepeće, menja brojeve, oznake pozadinu, slično kao kad akumulator crkne. Međutim motor pali iz prve i akumulator je pun. A nova tabla je ravno 100 evra.  L Proveriću danas hoću li moći da iščeprkam šta se to događa. Javiću da uđe u registar znanja!

    

    

    

  3. Motowell

   Motowell

   koju god svecicu stavio kontrolna tabla shizi, a mashina trokira. lici mi kao da ima negde kratki spoj ili neka oguljena zica... onda sve je ok nekoliko sekundi, (u toku voznje) pa opet sve iz nova. Davno je bila garancija al od tada nisam isao servisu. E sacu da ih posetim. Nemam nesto raspolozenja da rasturam sve, a elektrika mi je oduvek bila bauk.

    

  4. Stelle_Stalker

   Stelle_Stalker

   @Motowell Nema na čemu, druže naš! :EV012E~130: 

   Tu smo da se družimo, šalimo i razmenjujemo mišljenja na forumu. :D Možda je negde problem sa električnom instalacijom ili je slab kontakt sa masom čim dolazi do takvih prekida.

   Može i to da se desi da je kontrol tabla pri kraju svog radnog veka pa zato stvara te prekide prilikom rada motora. Svakako bi to trebalo do detalja pogledati i proveriti. :)

   Možda je i bolja varijanta da ovlašćeni serviser pogleda i ispita kontrol tablu. ;)

×