Jump to content

Motowell

Members
 • Content count

  53
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Motowell last won the day on November 30 2016

Motowell had the most liked content!

Community Reputation

10 Parkiran

About Motowell

 • Rank
  Serijala
 • Birthday 04/01/1965

Profile Information

 • Skuter
  Motowell
 • Cilindar
  49.7
 • Auspuh
  serijski
 • Karburator
  mikuni
 • Kvačilo
  serijsko
 • Variomat
  serijsko

Previous Fields

 • Garaža
  Skoplje - Makedonija

Recent Profile Visitors

1,051 profile views

Single Status Update

See all updates by Motowell

 1. `Oće li biti kraja iznenađenjima ove sezone… Tamam "zapušim rupu na dnu čamca" otvore se dve nove… Samo što sam promenio svećicu poludela mi je instrument tabla. Hajde neka neko kaže ima li svećica ikakve veze sa ovim.  Čuo sam da ima veze sa nekim otporom. Svećica je Champion. Potpuno nova, nisam imao drugu pri ruci. Uputstvo zahteva NGK. Komplet je pošašavila skazaljka obrtomera (nije digitalna) skače gore dole, a brzinomer (digitalni) pokazuje trocifrene pogrešne cifre, pokazivač benzina i temperature tvistuju, sve kao na SF filmu. Opet mi došlo da ga survam nizbrdo, sve češće popizdim, biće da su godine u pitanju J Deder da vidim jel` neko već jeo ovu čorbu, ili je ja prvi srčem?

  Pozdrav!

  V.

  1. Show previous comments  2 more
  2. Motowell

   Motowell

   koju god svecicu stavio kontrolna tabla shizi, a mashina trokira. lici mi kao da ima negde kratki spoj ili neka oguljena zica... onda sve je ok nekoliko sekundi, (u toku voznje) pa opet sve iz nova. Davno je bila garancija al od tada nisam isao servisu. E sacu da ih posetim. Nemam nesto raspolozenja da rasturam sve, a elektrika mi je oduvek bila bauk.

    

  3. Stelle_Stalker

   Stelle_Stalker

   @Motowell Nema na čemu, druže naš! :EV012E~130: 

   Tu smo da se družimo, šalimo i razmenjujemo mišljenja na forumu. :D Možda je negde problem sa električnom instalacijom ili je slab kontakt sa masom čim dolazi do takvih prekida.

   Može i to da se desi da je kontrol tabla pri kraju svog radnog veka pa zato stvara te prekide prilikom rada motora. Svakako bi to trebalo do detalja pogledati i proveriti. :)

   Možda je i bolja varijanta da ovlašćeni serviser pogleda i ispita kontrol tablu. ;)

  4. Motowell

   Motowell

   Nema me sa novostima za data-bazu znanja - jer nema rezultata. Kontrolna tabla je jos kod elektronicara, profesionalac elektronicar kaze da ju je popravio ali dobra je na radnom stolu ili na skuteru dok je na kontaku ali sa ugasenim motorom - dok se isti ne upali. Kada upalim motor i on radi, narocito kada dodam gas displej instrument table opet brljavi. Rece mi elektronicar da verovatno ne valja regler ili neka druga stvar motora koji radi. U medjuvremenu ocistio sam auspuh, zamenio CDI nema rezultata. Isto ume i da ne vuce na brdu, verojatno zbog problema u elektronici. Problem oko snage na brdu traju. Skinuo sam lulicu na svecici i ezao je direktno, motor isto radi i nema razlike na brdu. Moze li mi neko reci dali bi bilo problema na elektronici kada bi vozio dugo bez lulice? Sutra cu potraziti novi regler, samo ne znam hoce li biti isti, posto originalnih nema. I jos jedno iskustvo mi treba: Desilo li se nekome da stavi novi CDI, da motor upali bez problema, a da zatim UOPSTE ne prima gas? - Dakle radi a nece da krene. To mi se desilo prilikom menjanja raznih CDI-ja, sa jednim od njih. POZDRAV DRUGARI!

×