Jump to content

Stelle_Stalker

Moderator
 • Content count

  571
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Stelle_Stalker last won the day on November 22

Stelle_Stalker had the most liked content!

Community Reputation

56 Prešao na 70cc

6 Followers

About Stelle_Stalker

 • Rank
  Počasni član

Profile Information

 • Skuter
  Gilera Stalker 50 -Sport Edition-
 • Cilindar
  Fabrički
 • Auspuh
  Fabrički
 • Radilica
  Fabrička
 • Karburator
  Dellorto 17,5 PHVA - Fabrička ugradnja
 • Kvačilo
  Fabričko
 • Variomat
  Fabrički
 • Ostalo
  Pilot del Gilera motore! :D

Previous Fields

 • Garaža
  Požarevac - Beograd

Recent Profile Visitors

864 profile views
 1. Problem

  @danilo13 Nema na čemu, Danilo. Probaj da kontaktiraš ove naše uvoznike za delove za motore, verovatno imaju u ponudi i nešto od delova za tvoj motor. Želim ti mnogo sreće u potrazi za delovima, pa kad središ motor ti nam pošalji neku sliku na forum. Pozdrav i svako dobro, Danilo.
 2. Kymco Agility 50cc 4T

  @goja71 Naravno da ima razlike u vožnji pre i posle servisa. Novo ulje i očišćeni filteri itekako dobro deluju na rad motora. Zato je jako bitno da se redovno rade servisi i da se proverava nivo i kvalitet ulja u motoru, jer što je bolje održavanje motor duže traje. Bitno je da si ispunio normu za prvi servis i sad samo uživaj... Koliko sad Kymco ima predjenih kilometara?
 3. @Veso_58 Ma nema na čemu, Veso, druže. Bitno je da to sve bude dobro odradjeno i da ti budeš zadovoljan svojim skuterom. Pozdrav i svako dobro, Veso.
 4. POMOC !! APRILIA SR 50 2010

  Možete slobodno da napišite broj telefona od tog majstora, kolega @IVEK. Nije nikakav problem.
 5. @Veso_58 Nema na čemu, Veso. Menja se samo glavna dizna zbog većeg protoka goriva, a imaš ih i u raznim veličinama i u set-ovima. Mogu da se kupe pojedinačno, a može i da se kupi ceo set dizni pa da onda isprobavaš i uporedjuješ. Mislim da bi bilo najbolje da isprobaš više dizni i da vidiš koja je najbolja za tvoj motor, ja sam ti samo bio naveo primer različitih veličina dizni. Imaš i ovde na forumu dosta tema od drugih članova koji su tjunirali svoje motore pa možeš i da pronadješ sve što te zanima o tome. Bitno je i da vidiš koja ti je veličina navoja na dizni, da li je to navoj M5, M6, itd... U suštini, sve je to malo rizično ako ne znaš pravilno da podešavaš motor sa diznama i ostalim stvarima, pa bi bilo najbolje da motor prepustiš majstoru koji bi ga dobro podesio jer tjuning nije nimalo jednostavan i lak posao, a opet rizičan ukoliko nešto krene po zlu. Pozdrav i svako dobro, Veso.
 6. Kymco Agility 50cc 4T

  @goja71 Odlično! Drago mi je da si to sredio sa servisom i sad si spreman za sledeću sezonu. Pozdrav.
 7. Problem

  @danilo13 Neka ti je sa srećom sa novim motorom i da uživaš sa njim. Probaj kao što su ti i rekli da uzmeš od drugog ili sličnog modela deo pa da ga ugradiš, a probaj da tražiš i po oglasima delove.
 8. POMOC !! APRILIA SR 50 2010

  @askela Kao što kaže, kolega @Dejanns, najbolje obavi konsultacije sa majstorom i računaj na malo veće troškove oko tjuninga motora, i to je to. Posle samo uživaš u vožnji skuterom.
 9. @Veso_58 Nema na čemu, Veso. Ne bih znao tačno koje bi tebi dizne odgovarale, jer tu bi morao da ispitaš više različitih dizni pa da vidiš sa kojim veličinama dizni bi ti se motor odlično ponašao u radu. Ako ti je na primer, dizna 55 ti probaj sa većom diznom od 65. Uglavnom, ne trebaju ti prevelike veličine dizni, ali svakako moraš da probaš sa više različitih dizni da bi pronašao balans u radu motora jer motor mora da ima pravilan rad sa novim diznama. Kad budeš kupovao auspuh gledaj da bude za Minareli-ev agregat, pošto tvoj Aerox ima Minareli agregat.
 10. @Veso_58 Zdravo Veso. Trebao bi ti dobar sportski auspuh, veći karburator - tipa 17,5 mm, sportski filter za vazduh i jače oprugice kvačila. Možeš i tvoj standardni karburator od 12 mm da koristiš, ali onda moraš veće dizne da mu staviš. Lepo izgleda tvoj Aerox na ovoj slici. Pozdrav Veso.
 11. SERVIS ZA APRILIU NOVI SAD

  @askela Zdravo Askela. Probaj kod ovog servisera i dilera: http://pazinimotors.com/ Mislim da su oni ovlašćeni servis za Apriliju i sve motore iz Piaggio grupacije, a pored servisiranja motora rade i prodaju motora iz Piaggio grupacije. Pozdrav Askela.
 12. POMOC !! APRILIA SR 50 2010

  @askela Nema na čemu, Askela. Tu smo jedni za druge... Jesi mislio da promeniš stare rolnice, oprugice i kaiš i da uzmeš iste takve fabričke za tvoj motor, ili bi hteo da mu staviš tjunirane rolnice i oprugice?
 13. Yamaha aerox

  Nema na čemu, Veso. Uvek si dobrodošao.
 14. POMOC !! APRILIA SR 50 2010

  @askela Zdravo Askela. Da li si skoro menjao nešto na motoru, pošto imaš 19000 kilometara predjenih? To pištanje iz zadnjeg dela motora verovatno dolazi iz variomata, pa bi trebalo pogledati kaiš, kvačilo i lamele, rolnice, i pregledati ceo taj zadnji deo i videti koji su delovi potrošeni, odnosno delovi koji bi dovodili do tog zvuka pištanja. Kao što kaže, kolega @NemanjaCvele pogledaj paknove na prednjoj kočnici i pogledaj u kakvom je stanju disk. U više slučajeva je i normalno da vrlo malo pište kočnice dok kočiš jer prašina kao spoljni faktor se lepi za paknove i time stvara taj neprijatan zvuk. Trebalo da imaš pored sata dva mala tastera za podešavanje sata na kontrolnoj tabli, probaj da nadješ u uputstvu svog motora kako se tačno koriste ta dva tastera za podešavanje vremena na motoru. Ukoliko nisi siguran kako se sve to radi i proverava, onda je najbolje motor prepustiti majstoru da ga ispita. Pozdrav i svako dobro.
 15. Novi Clan

  Zdravo Aleksa i dobrodošao na naš forum. Pošto je ovo tema za predstavljanje, imaš dosta tema ovde na forumu pa možeš da otvoriš i svoju temu u sekciji koja se zove ,,Garaža" i tu možeš da predstaviš svoj motor i da pišeš o njemu sve što si radio, a ako si radio tjuning ili bilo kakva poboljšanja performansi na motoru onda otvaraš temu u sekciji koja se zove ,,Skuter Projekti'', a ako imaš problema na motoru onda temu otvaraš u sekciji koja se zove ,,Problemi i rešenja''. Pozdrav i svako dobro, Aleksa.
×