Jump to content

Stelle_Stalker

Moderator
 • Content count

  950
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Stelle_Stalker last won the day on April 16 2018

Stelle_Stalker had the most liked content!

Community Reputation

111 Specijalista skuterologije

About Stelle_Stalker

 • Rank
  Počasni član

Profile Information

 • Skuter
  Gilera Stalker 50 -Sport Edition-
 • Cilindar
  Fabrički
 • Auspuh
  Fabrički
 • Radilica
  Fabrička
 • Karburator
  Dellorto 17,5 PHVA - Fabrička ugradnja
 • Kvačilo
  Fabričko
 • Variomat
  Fabrički
 • Ostalo
  Pilot del Gilera motore! :D

Previous Fields

 • Garaža
  Požarevac - Beograd

Recent Profile Visitors

1958 profile views
 1. Motomanija 125cc

  @nesa-zeka Prava stvar i lepa dekoracija propelera sa svetlećim efektima za skuter!
 2. Skuter slabo prima gas

  @Marinko Zdravo Marinko! Pogledaj da li ti je ispravan elektronski saug. Na ovom linku možeš da pogledaš kako se ispituje elektronski saug: http://www.skuteri.org/forum/topic/20700-ispitivanje-sauga/?do=findComment&comment=321505 Pozdrav!
 3. Rs 50 i Putovanje.

  @Dukatela Za prevoz motora najbolje kontaktirati Jarić T. Živadina!!! On je suvi genije za te stvari!!! Hahahah!!! Šalim se malo... Kontaktiraj železničku stanicu i pitaj ih za transport motora, mislim da može da se prebaci teretnim vozom... Ajd' pa u zdravlje i srećno!
 4. Pozdrav

  Zdravo Marinko i dobrodošao na naš forum!
 5. Rs 50 i Putovanje.

  @goja71 Može, ako je elektronski limitiran do 80 km/h. Nije isti sistem ograničavanja brzine na motociklima i skuterima, s tim što motocikli imaju manuelne menjače dok skuteri imaju automatske menjače pa da bi dobio neke rezultate za ubrzanje i veću krajnju brzinu na skuteru ti moraš da menjaš ceo prenos dok kod motocikla nemaš taj problem jer on ima manuelni menjač koji nije ograničen i može mnogo veću silu ubrzanja da podnese a samim tim je i kompaktniji za veće brzine u odnosu na automatski menjač na skuteru.
 6. Rs 50 i Putovanje.

  @Dukatela Zdravo Dukatela! Neće biti problema ako putuješ sa njim 220 km ali moraš češće da praviš pauze da bi malo rasteretio motor i pustio ga da se ohladi jer ipak je to forsiranje za tako mali motor od 50 kubika bez obzira što je to model sa vodenim hlađenjem, i ne bih ti preporučio da ga konstantno držiš pod gasom 80 km/h već pravi malo drugačije oscilacije u postizanju ubrzanja, naravno poštuj ograničenje brzine u saobraćaju. Moraš da budeš psihofizički pripremljen za toliki put od 220 km jer voziš sportski motocikl koji ima drugačiji položaj sedenja i upravljanja, pa eto imaj i to na umu... I nemoj na auto-putu da ga voziš pošto je zakonom zabranjeno kretati se motorom do 50 kubika!!! Ako si početnik nema potrebe da skidaš blokade dovoljna ti je ovolika brzina od 80 km/h, a nije ni to mala brzina da se razumemo tako da za početak gledaj da što bolje upoznaš svoj motor i da savladaš tehniku vožnje na sportskom motociklu kakva je Aprilia RS 50. Srećno sa kupovinom motora!
 7. Skuter slabo vergla

  @Schomyly Nema na čemu! Pozdrav!
 8. Skuter slabo vergla

  @Schomyly Akumulator od automobila proizvodi mnogo veći kapacitet struje pa zato mnogo brže startuješ motor. Kao što rekoh, tebi je problem ili u alnaseru koji je pri kraju ili je problem sa električnom instalacijom ili masom. Ako imaš alarm na skuteru ili si ugrađivao nešto drugo od elektronskih komponenti onda i to može da ti pravi problem tako što ti "odvlači" struju pa motor teže startuje, a auto električar uvek može da ti ispita alnaser i izmeri napon i struju na skuteru pa na osnovu toga da se vidi gde tvoj skuter ima problem.
 9. Spyder 9 new

  @chvale Onda je to lepa zanimacija a i hobi, bolje rečeno, pravo uživanje za pasionirane ljubitelje motora!
 10. Skuter slabo vergla

  @Schomyly Zdravo Schomyly! Proveri električnu instalaciju i masu na motoru, zatim proveri i alnaser. Najbolje bi bilo da odvezeš skuter kod nekog auto električara koji bi izmerio napon i struju i koji bi proverio sve ovo što sam ti naveo jer negde ti konstantno odvlači struju. Pozdrav!
 11. Spyder 9 new

  @chvale Baš lepo i atraktivno izgleda ova panorama na slici! Chvale, neka je sa srećom sa novim skuterom i da te odlično služi i neka ti je sa srećom u daljim radovima i sređivanju skutera!
 12. Keeway problem sa paljenjem

  @Buraz_Velja Drago nam je da si to sredio i svaka ti čast što si majstorski pristupio problemu! Pozdrav, Buraz_Veljo!!!
 13. Varijator na skuteru

  @Marko 22 Ne bih znao tačno gde ima da se kupi blokator varijatora ali probaj da improvizuješ to nekim alatom ili nečim sličnim... Pritom vodi računa da ne oštetiš nešto od delova u prenosu. Kao što rekoh, to ne bi trebalo da ti pravi neki veliki problem sa jednim slomljenim zubom na varijatoru, ukoliko nije neko veliko površinsko oštećenje...
 14. Keeway problem sa paljenjem

  @Buraz_Velja Buraz_Veljo, probaj sa drugom svećicom da startuješ motor. Što se tiče sijalica, pogledaj električnu instalaciju na skuteru da li nema negde nekog kratkog spoja i proveri masu. Ukoliko neće ni sa novom svećicom da startuje motor, evo jedne odlične teme pa baci pogled: http://www.skuteri.org/forum/topic/20075-zašto-skuter-neće-da-upali/ Pozdrav Buraz_Veljo!
 15. Varijator na skuteru

  @Marko 22 Zdravo Marko! To ne bi trebalo da ti pravi neki veliki problem sa jednim slomljenim zubom na varijatoru, ukoliko nije neko veliko površinsko oštećenje a to bi morao sam da proveriš. Proveri da li nema nekog prestupa ili preskakanja prilikom rotiranja varijatora. Probaj da skineš radapcigerom i set-om gedora ključeva, ili probaj da nekako iskombinuješ to skidanje varijatora na tvom skuteru. Evo na ovom video linku je odlično objašnjeno i ilustrovano kako možeš najlakše da skineš varijator na skuteru. Pozdrav Marko!
×