Jump to content
Sign in to follow this  
Rema15

Veliki servis novac

Recommended Posts

Pozdrav. Ja sam Marko Posedujem Sprint Falcona kupio sam ga pre par dana i covek mi je rekao da trebam da odradim veliki servis na skuteru.Otisao sam kod majstora rekao mi je da ce sve da me kosta 5000 dinara. Za  tih 5000 dinara, cisti mi karburator i steluje isti, cisti rezervoar, steluje kocnice, cisti auspuh, menja neka ulja u zadnjem tocku, menja svecicu, pere kompletan Skuter(mada to nije toliko bitno). Zanima me da li trazi dosta para posto mi je ovo prvi skuter u zivotu i ja nemam pojma koliko to sve kosta. Ovo mi je prvi post i nadam se da sam bio razuman(sto se tice pisanja :D ) .

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poštovani kolega, Marko :)

Mislim da to nije uopšte mnogo visoka cena kompletnog servisa ako uzmemo u obzir sve ovo što ste naveli što mora da se servisira, obično toliko koštaju servisi jer i tu spadaju dolivanje novog ulja u menjač skutera u diferencijalu (to je menjač koji je smešten u zadnjem delu točka iza variomata), zatim skidanje kompletnih plastika motora da bi se došlo do karburatora koji baš i nije toliko pristupačan kod skutera, takodje samo čišćenje, sklapanje i podešavanje karburatora nije baš jednostavno i bolje je to prepustiti majstoru koji zna to da radi nego neko nestručan koji bi napravio problem oko toga. :) 

Dobro je što će majstor da očisti rezervoar jer će time sprečiti prljavštinu da prodre do karburatora kako ga prljavština ne bi začepila, verovatno će morati da sipa novo ulje u kočioni cilindar kada bude štelovao kočnice jer mora da se izbaci staro da bi se sipalo novo i da bi se poboljšao kočioni pritisak, da bi motor bolje i preciznije kočio u vožnji. :) 

Auspuh se takodje čisti od gareži i nečistoća koje se lepe za izduvnu granu i time ,,guše'' motor. ;) 

Svećica treba stalno da se kontroliše i čisti ukoliko je malo čadjava, ali kada se radi kompletan servis onda je bolje staviti novu svećicu koja odgovara vašem modelu motora. :) 

Takodje, računajte i to koliko će koštati radni sat kod majstora, odnosno koliko će da vam naplati ,,ruke'', a najbolje je da ga pitate pre celog tog servisa da li u tu cenu od 5000 dinara spada i cena radnog sata koji će majstor da uloži u njega. ;)

Lep je to gest od majstora što hoće da opere motor posle kompletnog servisa jer obično to retko koji majstor hoće da uradi. :D hahah 

Veliki pozdrav, mnogo sreće i svako dobro sa novim motorom, Marko. ;)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Rema15 Ma nikakav problem, druže Rema. :D Zato i služi ovaj forum da bismo pomagali jedni drugima. ;)

Pretpostavljao sam da je majstor uračunao i ,,ruke'' u tu cenu od 5000 dinara, ali ja rekoh bolje da te upozorim da ga pitaš pre rada servisa kako ti ne bi naplatio više kojim slučajem, da se ne bi iznenadio. :) Ovako bar znaš na čemu si. :) 

Pozdrav za tebe :EV012E~130:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je ok cena. U suštini, sve ovo da uradiš sam (ako znaš) i ako imaš gde bi ti oduzelo dva, tri sata, ali je nekad stvarno lakše odvesti nekome ko ima alat, prostor i znanje da uradi. Naravno, najvažnije u svemu je da tom majstoru veruješ da zna da uradi i da će uraditi pošteno. :EVERYD~323:

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cisto do sa javim. Stigo je juce skuter(bio vikend i praznici covek nije radio) i znaci odusevljen sam kako ide i radi skuter. Sve ga je lepo uradio. cak mi je stavio i novi filter(sto sam zaboravio da napomenem gore). Zaista sam zadovoljan.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Rema15 Odlično Marko. :EVERYD~323:

Bitno je da si ti zadovoljan funkcionisanjem i ponašanjem svog motora u vožnji. :) 

Svaka čast majstoru koji ga je doveo u red, verujem da je fantastičan osećaj u vožnji sa novim filterom. :clapW3:

Pozdrav za tebe i sa srećom i osmehom na licu da uživaš u vožnji svog motora. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Trenutno čita   0 members

    No registered users viewing this page.

×